Tiba2 Suami Drive Slow, Aku Ingat Dia Mengantuk. Rupa2nya Suami Nampak SESUATU !!!

Kisahnya bermula bila kami dalam perjalanan pulang ke KL dari Skudai, selepas berehat di RnR Machap sy bagi suami pandu, sampai di satu kawasan jalan raya yg gelap gelita sy perasan suami mula slow kan kereta, sy fikir mungkin dia mengantuk, lepas highway Pagoh suami kembali memecut…. Selang beberapa lama baru suami buka cerita…

Bismillahirrahmannirrahim… Rupa-rupanya banyak kisah seram di lebuhraya Yong Peng – Pagoh. Ingatkan lebuhraya Karak je yang banyak cerita mistik. Mungkin sebab tak berapa dihebohkan. Tak ramai yang tahu. Bila google, baru lah tahu ada juga yang diganggu bila melalui lebuhraya Yong Peng – Pagoh. Kisah makhluk menumpang, kisah wanita dan anak lelaki nak isi tong minyak, kisah berentap dengan Daihatsu Charade putih, dan macam-macam lagi.
Dan ini adalah pertambahan terkini kepada kisah-kisah mistik tersebut. Alkisahnya, lewat petang semalam, saya dan encik suami bertolak pulang ke Kuala Lumpur dari Skudai setelah selesai segala urusan. Dalam pukul 6.30 petang macam tu kami keluar dari tol Skudai. Saya yang mula-mula memandu kereta. Kami plan berhenti solat di R&R Machap. Lepas solat dan mengalas perut, encik suami menawarkan diri untuk memandu kereta.