“Pakai Cermin Mata Bukan Sebab Artis, Tapi Mata Dah Berair…”- Jasmin Hamid Gembira Anak Berjaya Sampai Menara Gading

Pelakon Jasmin Hamid mengakui bersyukur apabila diberikan peluang untuk melihat kejayaan anak lelakinya, Haziq Macquistan dalam mengambil keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) semalam.

Menerusi entri di Instagram (IG), Jasmin menjelaskan sebagai seorang selebriti dia juga mampu untuk mendidiknya sehingga berjaya.

“Allah makbulkan doa saya untuk melihat kejayaan Big Boss dalam SPM. artis juga mampu mendidik anak ke menara gading kerana ramai yang beranggapan kerja sebagai artis, pasti pelajaran anak-anak akan terabai dan tidak di berikan perhatian.

“Actually ramai je sahabat-sahabat artis saya yang berjaya mendidik anak-anak mereka ke menara gading. Pepatah tu dah patut di kuburkan dan nak jadi artis pun sebenarnya, harus pandai dalam akademik juga.

 

View this post on Instagram

 

Syukur alhamdulillah.. Saya pakai spek tu bukan apa uols.. Nak tutup mata yang dah berair sebab menangis happy dapat lihat kejayaan Big Boss dalam keputusan SPM… Allah makbulkan doa saya untuk melihat kejayaan Big Boss dalam SPM.. ARTIS juga mampu mendidik anak ke MENARA GADING kerana ramai yang beranggapan kerja sebagai ARTIS, pasti pelajaran anak-anak akan terabai dan tidak di berikan perhatian.. Actually ramai je sahabat-sahabat ARTIS saya yang berjaya mendidik anak-anak mereka ke MENARA GADING. Pepatah tu dah patut di kuburkan. Dan nak jadi ARTIS pun sebenarnya, harus pandai dalam akademik juga.. Dan makin ramai ARTIS sekarang yang BERJAYA dengan CEMERLANG dalam bidang akademik.. Bidang seni bukan TEMPAT PEMBUANGAN SAMPAH seperti pemikiran ORANG DULU-DULU. ANAK GAGAL PERIKSA, CAMPAK JADI ARTIS! Orang panggil ARTIS otak udang sebab tak pandai akademik.. Tapi itu dulu uols, sekarang masyarakat dah tukar cara pemikiran yang lebih POSITIVE! . . JANGAN TIPU LA kalau sebagai Ibubapa tak happy bila anaknya mencapai kejayaan dalam pelajaran.. Siang malam kerja cari rezeki untuk sekolahkan anak-anak.. Pelajaran pun untuk masa depan diaorang juga.. Tapi ini hanya langkah permulaan sahaja.. Ilmu harus di cari hingga ke liang lahat… TAHNIAH PADA YANG LULUS,APATAH LAGI YANG CEMERLANG! Tentunya anak-anak semua dah usaha yang terbaik ,betul kan? . . Pada anak-anak yang tak berjaya tu, teruskan usaha untuk mulakan hidup seterusnya.. saya NASIHATKAN kepada Ibubapa, jangan terlalu menekan anak-anak walaupun saya faham, dalam hati tu pasti ada tersimpan perasaan kecewa.. Takut nanti anak-anak DEPRESS dan khuatir akan jadi hal-hal yang tak di ingini.. Minta lindung dengan Allah perkara -perkara buruk terjadi.. . . #artismalaysia #pelakonmalaysia #newcomer #spmcandidates2018 #spm #cemerlang #terimakasihallah #anaksoleh #anakibu #syukurselalu #happy #hebatbukan

A post shared by jasminhamid (@jasminhamidjh) on


“Makin ramai artis sekarang yang berjaya dengan cemerlang dalam bidang akademik. Bidang seni bukan tempat pembuangan sampah seperti pemikiran orang dulu-dulu.

“Anak gagal campak jadi artis. Orang panggil artis otak udang sebab tak pandai akademik tapi itu dulu uols, sekarang masyarakat dah tukar cara pemikiran yang lebih positif,” tulisnya.

Menerusi ruang komen, rata-rata bersetuju dengan apa yang dikatakan oleh Jasmin dan kagum dengan cara dia mendidik anak-anaknya.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @Viral Kami

SUMBER: IG Jasmin Hamid Via Gempak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*