Dulu Kuat Makan, Balun Apa Saja Tapi Selepas Ditegur Gemuk, Selekeh Dan Buruk, Balkish Nekad Ubah Diri

Kalau dulu penampilan pelakon yang popular dengan watak Atul dalam drama Mak Cun ini biasa-biasa saja malah tuan punya badan sendiri mengakui tak kisah dengan badan sedikit berisi dan juga imej sempoi.

Tapi itu Balqisy yang dulu, terbaru penampilannya cukup berbeza sampai teruja VK bila melihat instagram pelakon ini. Makin cantik dan langsing uols.

Paling menarik ada cerita di sebalik perubahan tersebut dan perkara tersebut turut dikongsi oleh Balkisyh atau nama penuhnya Balkisyh Semundur Khan.

Ujar pelakon yang juga ibu kepada dua cahaya mata ini keinginan untuk berubah itu muncul bila orang sekeliling mula menegur tentang keadaan dirinya yang gemuk, selekeh dan buruk termasuklah insan yang dekat dirinya.

Dulu kami tak peduli

“Meh kami cerita sikit apa yang berlaku.Dulu kami pun ada masalah macam hampa semua. Kami tak pernah peduli pun pasal berat kami. Kami balun ja apa makanan yang ada depan kami sebab kami memang kuat makan.

Tapi bila badan kami makin besaq, makin banyak pulak penyakit yang datang. Kami keluar masuk hospital, paling sakit bila job berlakon makin tak ada. Kami tak salahkan sapa-sapa. Dah lumrah zaman sekarang semua nak yg slim melim kan, tu kami tak kisah sangat.

Semua kata kami gemuk, selekeh, buruk

Tapi hat yang kami kisah bila semua orang kata kami gemok, selekeh dan buruk termasuk org yg plg dekat dgn kami. Bila kami da single kami memang uruskan semuanya sendiri. Kami banyak pergi masuk event untuk meniaga cari rezeki. Sampaila kami jumpa founder produk nie dan bagi kami cuba produk dia.

Tanpa ada harapan apa-apa kami pun try jelaa sebab sebelum tu pun da makan macam-macam produk tapi sama ja badan tak turun pun.Tai BERLAKU KEAJAIBAN bila ada perubahan pada berat kami dalam masa yang singkat.

Nekad nak kurus

Jadi kami terus nekad nak kuruih dan buat badan, kami buat betul-betul sampailaa berat kami sekarang tinggal 55 KG sahaja.Nasihat kami kat hampa, untuk mencapai sesuatu kejayaan kita kena ada semangat dan usaha.

Produk-produk ni hanyalah untuk membantu mempercepatkan proses penurunan kita yang penting adalah diri kita dan kita ikut apa yang dia suruh. Bila dah slim nie alhamdulillah rezeki kami makin luas…Baru orang semua nampak kami ni.”

Ujar Balqisy apabila berjaya mengubah diri barulah tawaran berlakon mula kembali dan lebih menarik dia juga turut menjual produk yang digunakan. Malah pesannya tak mustahil untuk seseorang itu menurunkan berat badan asalkan ada tekad dan semangat.

VIDEO:

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! VK

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @VIRAL KAMI

Sumber :Berita Steady

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*