‘Betapa Untungnya Kalian Memiliki Ayah Sepertimu’ Ucapan Sweet Tya Arifin Buat Suami Sempena Ulang Tahun Kelahiran

Pelakon dan menantu kepada Dato Seri Siti Nurhaliza iaitu Tya Ariffin, kongsi detik terindah ulang tahun kelahiran suaminya, Asyraf Khalid semalam. Momen terindah tersebut dikongsi Tya menerusi akaun Instagram dan laman Youtube miliknya. So sweet!

27 tahun sudah usiamu

 

View this post on Instagram

 

Kamu adalah alasan. Alasan membuatku tetap tersenyum disetiap langkah yang sudah kita lalui. Alasan membuatku tetap bahagia saat keaadaan apapun yang sudah kita jalani. Kamu adalah tangguh. Tangguh disaat badai menghampiri satu demi satu. Tangguh disaat banyak yang mencoba mengujimu. Kamu adalah pekerja keras. Selalu mencari apa saja jalan, terkadang jalan itu berbatu , bercabang, atau diterpa badai Tapi, kamu masih berjuang untuk mencari jalan demi meraih impian mu yang besar, impian kita. Ya, kamu adalah pemimpin. Pemimpin yang mengajarkanku bagaimana kita menghadapi hidup dengan senantiasa bersyukur dan bahagia. Yang menghadapi masalah, dengan mengambil sisi baiknya. Sepertinya, 50 tahun, 100 tahun atau seumur hidup pun rasanya tak cukup untuk menghabiskan waktu denganmu. Hari ini. 27 tahun sudah usiamu. 1296 hari sudah menjadi pendamping hidupmu. Tak ada kata lain selain Terimakasih. Terimakasih Ya Allah engkau mengatur jodoh yang sangat baik. Terimakasih sayang sudah menjadi suami, teman baik, partner kerja, dan Ayah yang luar biasa untuk anak anak kita, Arif dan Azzahra. Ya, jika mereka sudah besar nanti, akanku ceritakan betapa beruntungnya kalian memiliki Ayah sepertimu. Doaku, tetaplah menjadi dirimu yang ku kenal dari dulu hingga hari ini yang tak pernah berubah. Tetaplah meraih impian mu, apapun yang terjadi, aku dan anak anakmu akan tetap disampingmu. Tetaplah menebar kebaikkan untukku dan juga orang lain. Semoga Allah selalu melindungi kamu dan keluarga kita . Amin. Kita sayang Kamu. Your wife, son and daughter. ( nak tengok video surprise boleh tgk di Youtube Channel “Tya Arifin” atau klik link di bio ) Jangan lupa subscribe okay💕

A post shared by Tya Arifin (@tyaarifinnw) on

Menerusi Instagram Tya, dia meluahkan ucapan romantis buat suaminya. Dia menyatakan bahawa suaminya merupakan seorang pemimpin yang bertangungjawab, penyayang dan seorang yang bekerja keras. Sebagai isteri, dia akan terus berdoa buat suaminya supaya meraih apa sahaja impiannya serta dilindungi Allah. Anak-anaknya sangat beruntung memiliki ayah sepert Asyraf.

Happy birthday ayah!

Tya turut memuat naik video sekitar majlis sambutan ulang tahun kelahiran suaminya di Youtube. Video yang berdurasi 3:14 itu menyaksikan suaminya sedang memotong kek sambil di raikan oleh ahli keluarga yang terdekat. Telatah putera sulung mereka iaitu Arif Jiwa turut dapat disaksikan ketika sambutan tersebut berlangsung.

Allah has blessed me 

 

View this post on Instagram

 

I’m 27 today. Alhamdulillah, Allah has blessed me with another year to live, i’m so thankful to have so many amazing people in my life, people who always push me to be the best version of myself. In this 27 years, i learned so much. I hit so many walls, i’ve met with so many temporary defeat, but one thing i learned in life is that, no matter how many times you are defeated, if you do not give up, you will eventually win. At a young age, i had a big dream, filled with burning desire. I have changed my plans many times, but the destination remains the same. At 27, i think i have accomplished what my 18 years old self wanted me to do. Today, Alhamdulillah, Allah has blessed me with an wonderful life. I have an amazing wife who constantly support me, & love me no matter what. I have a son @arifjiwaasyraf who always brighten up my day, & a wonderful baby daughter @azzahrajiwaasyraf who gave me a new light in life. The destination for me is still far away, but im enjoying this journey, and i’m so thankful to be where i am today. To my beautiful wife @tyaarifinnw , thank you for believing me in & our dreams. Thank you for making sure everything is perfect and in order for me to focus on my work. Thank you for always being there to encourage me, & to love me unconditionally. I might not be a perfect husband, but i’m so grateful to have a perfect wife like you. To everyone that wishes me a Happy Birthday, i would like to say, from the bottom of my heart, Thank you so much for your wonderful gesture!

A post shared by Tun Asyraf Khalid™ (@asyrafkhalid) on

Menerusi Instagram Asyraf, dia meluahkan rasa syukur kerana masih berpeluang menyambut ulang tahun kelahiran bersama orang tersayang. Mempunyai insan tersayang di sekelilingnya merupakan sumber kekuatan buat dirinya untuk terus bersemangat dan berusaha menjadi lebih baik. Dia juga berterima kasih buat semua yang mendoakannya dan memberikan ucapan selamat hari ulang tahun.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @VIRALKAMI.COM

Sumber: Tya Arifin & Asyraf Khalid

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*